laupäev, 23. september 2017

Esko Talu

20. septembril külastasid Naksitrallid koos Krõllirühma sõpradega Sakus asuvat Esko talu. Lapsed said piiluda meiereisse, näha erinevaid põllutöö masinaid, toita loomi, vaadata vasikaid ning maitsta Esko talu toodangut - juustu, kohupiima ja jogurtit. Lõpuks tohtisid lapsed joosta ringi õunaaias ning nosida maitsvaid õunu.



Suur taimejaht






Suur taimejaht on üks osa Rohelise Kooli projektist. Projekti eesmärgiks on aidata koolidel ja lasteaedadel käsitleda elurikkuse teemat. Suur taimejaht keskendub elurikkusele, eriti taimedele ja nendega seotud liikidele, järgides Rohelise Kooli põhimõtteid.
Kõik rühmad istutavad kevadeti lillekastidesse lilli. Uurivad õuealal erinevaid taimi, lilli, puid ja põõsaid. Viiakse läbi erinevaid katseid ja vaatlusi, otsitakse loodusest värve ja käiakse looduses matkamas ning õppekäikudel.
22.mail tähistatakse rahvusvahelist elurikkuse päeva.
Suure taimejahi projektis osalesid sellel aastal 5-7 aastased lapsed Rohutirtsude, Pardikeste ja Naerulindude rühmadest.  Küsitlusele vastas 15 last, kes olid sel ajal 5. aastased ja küsitlus viidi läbi maikuus.
Kokkuvõtteks võib öelda, et lapsed ei olnud kuulnud sõna elurikkus ega bioloogiline mitmekesisus. Enamus lapsi tundsid ära pildil oleva võilille ja mõned lapsed tundsid pildil ära ka pihlaka. Linde ei osatud nad praktiliselt nimetada, küll aga oskasid pakkuda lapsed neid linde, millest nad kuulnud olid. Enamus lapsi tundsid pildil ära liblika. Pakuti ka, et pildil on hiir ja üks laps pakkus, et uruhiir.
Lapsed peavad kindlasti veel täiendama oma teadmisi elurikkuse kohta. Samuti tasub uurida erinevaid taimi, linde ja loomi.


Tähetäpsid sügise algust otsimas

MÕK. Tähetäpsid käisid Sügise algust otsimas Sütiste metsas.